HET PROJECT

Slingengaarde ademt het landelijke van Staphorst en de gezelligheid van Meppel. Hier ontmoet het dorp de stad, hier komen rust en reuring samen. De woningen zijn ontworpen door architecten Jaap Hoekstra en Willem Dijkstra en passen uitstekend bij het karakter van de omgeving.

Daarnaast is er in het plan rekening gehouden met de huidige vegetatie en biodiversiteit van de omgeving om zo een gezonde leefomgeving te creëren voor mens, plant en dier. Lees hieronder hoe dit is geïntegreerd binnen het plan Slingengaarde. Door op de pijltjes rechtsonder in de afbeelding te klikken, leest u meer over de natuurinclusieve toepassingen in het plan.

Karaktervol wonen

De architecten Jaap Hoekstra en Willem Dijkstra gingen de uitdaging aan om de kwaliteiten van de groene omgeving en de prachtige Kastanjelaan door te zetten in het plan Slingengaarde. Hierdoor ontstond er een uniek plan met een diversiteit aan woningtypen passend bij het landelijke en dorpse karakter van de omgeving.
De rijke variatie in architectuur, kleuren, rooilijnen, materialen en hoofdvormen van de woningtypen bepalen de dorpse schaal. De bijzondere kappen met lage gootlijn én de keuze voor hout bepalen de landelijke uitstraling van het plan. “De bijzonderheid van het uitbreidingsgebied in combinatie met de rijke architectuur zorgt voor een karaktervolle leefomgeving, waarin je graag thuiskomt”, aldus architect Willem Dijkstra.

Eén met de omgeving

Een groene leefomgeving kent vele voordelen, zo heeft het o.a. een positief effect op koolstofvastlegging met minder CO2-uitstoot tot gevolg, voorziet het in voedsel voor dier en mens, faciliteert het in bestuiving van bloemen en gewassen én draagt het bij aan de algehele gezondheid. Reden te meer om van Slingengaarde een gezonde natuurinclusieve omgeving te maken. Er is daarom in samenwerking met Eelerwoude (adviesbureau op gebied van natuurinclusief ontwikkelen en ecologie) een plan ontworpen voor het behouden en versterken van een gezond en toekomstbestendig leefklimaat voor mens, dier en plant.

Benieuwd wat dit concreet betekent? Lees meer via onderstaande button

Natuurinclusiviteit

Heutink Groep
Ontwikkelaar
Heutinkgroep.nl

Poortman Makelaars
Verkoop
Poortmanmakelaars.nl
info@poortmanmakelaars.nl
0522 464040